I samarbejde med Outsideren og Team Mod på Livet har vi gennem metodeudviklingsprojektet Getting On skabt metoder til at engagere mennesker med psykiske sårbarheder i frivillige fællesskaber. Som en del af projektet har vi også undersøgt, hvilke organisatoriske forudsætninger der skal være til stede for bedre at kunne inkludere frivillige med psykisk sårbarhed.
Projektet, finansieret af Velux Fonden, har som formål at anvende eksisterende viden om praksisfællesskaber til at udvikle et målrettet onboardingforløb for mennesker med psykiske sårbarheder. Visionen er, at forløbet kan anvendes i alle foreninger og organisationer, der ønsker at inkludere denne målgruppe i meningsfulde og handlekraftige fællesskaber.
Metoden skal give mulighed for at bevæge sig fra en position som perifer deltager til en aktiv og medskabende rolle i det frivillige fællesskab.
Metodeudviklingen bygger på flere års erfaring fra Outsideren, som har fokuseret på at styrke frivilliges selvstændighed og rolle i foreningens fællesskab. For at sikre metodens relevans på tværs af kontekster udvikles den i to brugerdrevne organisationer: Foreningen Outsideren og Team Mod på Livet. Begge organisationer er frivillige fællesskaber, der drives af og for brugerne selv.
Ingerfair bidrager til projektet ved at sikre tydelige rammer for aktiviteterne samt en systematisk opfølgning og læring. Denne tilgang gør det muligt at oversætte erfaringerne fra projektet til en metode, som kan gavne andre organisationer.