Ingerfairs frivilligkonsulentuddannelse

Uddannelse

Stå stærkt som frivilligkonsulent i en større organisation eller en kommune

  • Få redskaber til at navigere i rollen som frivilligkonsulent, hvor du både skal være facilitator og frivillighedsekspert.
  • Træn systematikken i konsulentens opgave i at behovsafdække, planlægge og afvikle processer med frivillige og samarbejdspartnere.
  • Få designguider for forskellige engagementsmodeller, så du styrker din organisation i involveringen og samarbejdet med frivillige.
  • Få indblik i hvordan du kan arbejde med modstand i processer.

Yderligere information

Facilitator eller frivilligekspert?

Som frivilligkonsulent har du en alsidig hverdag, hvor du skal have andre til at lykkes med at nå mål eller indfri beslutninger, andre har truffet. Samtidig er du ofte bindeleddet mellem organisationens ledelse, samarbejdspartnere og de frivillige. Der er mange forventninger til konsulentens rolle, opgave og mandat. Derfor fokuserer denne uddannelse også på, hvordan du positionerer dig og din rolle indadtil i organisationen og udadtil blandt samarbejdspartnere og frivillige.

Få designguider for forskellige engagementsmodeller, så du styrker din organisation i involveringen og samarbejdet med frivillige

Kompleksiteten i rollen som konsulent stiger i de store frivillige organisationer og kommuner. Der er høje krav til frivilligkonsulentens evne til at arbejde indad i egen organisation og håndtere samskabende processer med mange aktører. Samtidig er det ofte den centrale opgave for frivilligkonsulenten at understøtte frivilliges engagement. Derfor får du designguider til at facilitere processer, så du enten kan styrke den ’klassiske frivilligorganisering’, samskabe nye initiativer med den katalytiske engagementsmodel eller udvikle en demokratisk struktur med principperne i cirkel-organisering.

Afdæk, planlæg, afprøv…

I en travl hverdag er tiden ofte knap og opgaverne mange, og vi går hurtigt i gang med at planlægge og afvikle en proces eller workshop, når den er besluttet. På uddannelsen får du derfor en fremgangsmåde til at afdække, analysere og planlægge faciliteringsopgaver, som kan understøtte dig i dit arbejde med at sikre, at andre når de mål, som er blevet aftalt.

En praksisnær uddannelse, hvor du træner metoder med andre frivilligkonsulenter

Teorier og metoder er gode til at give erfaringer et ’sprog’, en systematik og et fagligt ophæng, men facilitering kræver træning. Når du planlægger og faciliterer processer, har du mange bolde i luften og opmærksomheden rettet mod flere ting og personer på samme tid. Derfor er uddannelsen også en træningsbane, hvor du sammen med andre dygtige frivilligkonsulenter skal prøve kræfter med at facilitere elementer fra forskellige processer, møder og workshopper sammen. På den måde får du mulighed for at få afprøvet de mange tilgange og redskaber, du kan bruge i arbejdet som frivilligkonsulent.

Prisen inkluderer

  • Forplejning på alle uddannelsesdage.
  • Sparring med Ingerfair-konsulent på selvvalgt problemstilling.
  • Et års medlemsskab i Netværket for Frivilig-fagnørder, som er gældende fra uddannelses første dag, inkl. billet til Ingerfairs Årsgilde (værdi 2.495 kr ex moms).

Alle undervisningsdatoer

  • Dag 1: 25. februar ´25, kl. 9.30-15.30
  • Dag 2: 18. marts ´25, kl. 9.30-15.30
  • Dag 3: 19. marts ´25, kl. 9.30-15.30
  • Dag 4: 29. april ´25, kl. 9.30-15.30
  • Dag 5: 30. april ´25, kl. 9.30-15.30
  • Dag 6: 27. maj ´25, kl. 9.30-15.30

Hør Inge Vahlgren, underviser på uddannelsen, fortælle mere om uddannelsens indhold