Et lederskifte giver anledning til, at en afdeling i en større organisation skal til at arbejde med frivilligheden på en anden måde, end de tidligere har været vant til.
Vi interviewer medarbejdere og afdelingsleder for at afdække nuværende praksis i arbejdet med frivillige samt ønsker og behov for nye arbejdsmetoder. Afdækningen tegner et billede af, at den nuværende praksis i arbejdet med frivillige er meget tidskrævende, fordi det dels er uklart, hvornår medarbejderen er færdig med en opgave og dels fordi, der er en forståelse af, at medarbejderen skal være leder/tovholder på alle opgaver.
Formålet med forløbet er derfor at prioritere, hvilke opgaver afdelingen skal løse, hvordan de skal løse dem og hvilke strukturer, der kan hjælpe afdelingen med at sortere i de mange opgaver og henvendelser, de får om nye initiativer.
Omdrejningspunktet i forløbet er ’time-out’ workshop, hvor teamet arbejder med at få:
- beskrevet kerneopgaven, hvilke opgaver teamet skal løse, og hvornår opgaverne er løst godt nok.
- skabt en struktur for teamet for opsamling og læring, samt en struktur for den enkelte omkring arbejdet med frivillige og samarbejdet med andre i organisationen.
- en fælles redskabskasse til facilitering.
Resultatet af processen er, at tidspresset hos den enkelte medarbejder bliver bragt ned, teamet kan løse flere opgaver, og den enkelte oplever, at have faciliteringsredskaber så de kan løse opgaverne på en ny måde.